Szarlotki

Nasze ciasta zachwycą Państwa podniebienie klasycznym, domowym smakiem. Dzięki naszym wypiekom każda chwila przy rodzinnym stole zostanie w pamięci na długo.

makowce placki serniki szarlotki

 

Jabłecznik deserowy

 Jabłecznik deserowy

Blat z jasnego ciasta biszkoptowego, przesmarowany prażonymi jabłkami, oraz wykończony delikatnym musem, na bazie naturalnej śmietany i udekorowany kajmakiem.

Szarlotka domowa

 Szarlotka domowa

Ciasto biszkoptowo – tłuszczowe o smaku waniliowym, przełożone musem z przetartych jabłek. Wierzch ciasta przyprószony cukrem pudrem.

Szarlotka gajowego

 Szarlotka gajowego

Spód szarlotki z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego, którego bazę stanowi: masa percepanowa, masło, żółtka, śmietanka z nutą wanilii. Wsad z świeżo obranych antonówek z polskich sadów z dodatkiem wiśni, prażonych jabłek i czarnych porzeczek, który nadaje szarlotce niepowtarzalny smak i aromat. Całość przykrywa piana bezowa przyprószona pyszną kruszonką.

Szarlotka królewska

Szarlotka królewska

Delikatne ciasto biszkoptowe, przełożone jabłkami z dodatkiem żurawiny. Całość obsypana cukrem pudrem.

Szarlotka Staropolska

 Szarlotka Staropolska

Spód i wierzch szarlotki z ciasta kruchego, którego bazę stanowią masło, żółtka, śmietanka z delikatną nuta cynamonu. Wsad  z świeżo obranych antonówek z polskich sadów, który nadaje szarlotce niepowtarzalny smak i aromat. Całość przyprószona cukrem trzcinowym.

Szarlotka z budyniem

 Szarlotka z budyniem

Spód  szarlotki z ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o smaku waniliowym przełożony pysznym budyniem waniliowym i smaczną kostką z prażonych jabłek, całość smaku uzupełnia delikatna nuta cynamonu. Wierzch szarlotki przykryty delikatną warstwą ciasta biszkoptowo-tłuszczowego o smaku waniliowym, przyprószony kruszonką maślaną i cukrem pudrem.  

   

 

Komentowanie jest wyłączone