Chleby razowe

Nasze pieczywo wypiekamy tylko z najlepszej jakości zbóż, a podstawą jest zawsze tradycyjna receptura, połączona z nowoczesnymi technologiami.

bułki chleby pszenne chleby razowe ciemne
chleby okolicznościowe prosto z pieca

 

Chleb ze śląska 450 g

Nowość!

Chleb ze Śląska 450g

Pochodząca z tradycyjnej śląskiej kuchni receptura, bazująca na naturalnym zakwasie i mące żytniej, oraz pszennej na wyjątkowy bochenek chleba. Chrupiąca skórka, delikatny wilgotny miękisz i charakterystyczny smak. 

Chleb ze Śląska 480g

Nowość!

Chleb ze Śląska 480 g

 Pochodząca z tradycyjnej śląskiej kuchni receptura, bazująca na naturalnym zakwasie i mące żytniej, oraz pszennej na wyjątkowy bochenek chleba. Chrupiąca skórka, delikatny wilgotny miękisz i charakterystyczny smak. 

Chleb ze Śląska 900 g

Nowość!

Chleb ze Śląska 900 g

Pochodząca z tradycyjnej śląskiej kuchni receptura, bazująca na naturalnym zakwasie i mące żytniej, oraz pszennej na wyjątkowy bochenek chleba. Chrupiąca skórka, delikatny wilgotny miękisz i charakterystyczny smak. 

Chleb ze Śląska 900 g – waga

Nowość!

Chleb ze Śląska 900g – na wagę

Pochodząca z tradycyjnej śląskiej kuchni receptura, bazująca na naturalnym zakwasie i mące żytniej, oraz pszennej na wyjątkowy bochenek chleba. Chrupiąca skórka, delikatny wilgotny miękisz i charakterystyczny smak. 

Chleb Pomidorek

Chleb Pomidorek

Chleb żytnio-pszenny z dodatkiem suszonych pomidorów i płatków ziemniaczanych. Chleb charakteryzuje się intensywnym smakiem suszonych pomidorów i zachwycającą wilgotnością. Idealnie komponuje się z mozzarelą, a także z samym masłem!

Chleb z ziarnem żyta

Chleb z ziarnem żyta

Chleb pszenno – żytni wzbogacony o kiełki żyta i sezam. Wilgotny i długo utrzymujący swoje walory chleb, który zachwyca smakiem każdego dnia!

Chleb z pokrzywą

Chleb z pokrzywą

Wyjątkowy chleb z dodatkiem suszonej pokrzywy. Delikatny miękisz i chrupiąca skórka obsypana sezamem i słonecznikiem to kompozycja idealna dla każdego.

Chleb JagLove

 Chleb JagLove

Chleb żytnio-pszenny wzbogacony o prażoną kaszę jaglaną, ziarno słonecznika oraz mąkę kukurydzianą. Wierzch posypany posypką perłową. Chleb stworzony dla miłośników kaszy jaglanej i nie tylko, z pewnością jego wyjątkowy smak przekona do siebie także osoby które nie przepadają za smakiem kaszy jaglanej. 

Chleb Tygrysi

 Chleb tygrysi

Chleb na bazie mąki pszennej i żytniej z dodatkiem sezamu, siemienia lnianego i słonecznika. Miękisz jest bardzo miękki i delikatny, natomiast skórka niebywale chrupiąca, z ciekawymi pęknięciami na kształt tygrysich pasów.

Chleb firmowy żytni

Chleb firmowy żytni

Chleb na bazie półkwasu żytniego i mąki żytniej. Charakteryzujący się chrupiącą skórką, delikatnym, aromatycznym i wilgotnym miękiszem. Spód przyprószony otrębami.

Chleb 3 Ziarna

Chleb 3 Ziarna

Chleb produkowany z mąki pszennej i żytniej wzbogacony ziarnami sezamu, siemienia lnianego i słonecznika. Miękisz jest bardzo miękki i delikatny. Powierzchnia obtoczona w mieszance płatków owsianych i pszennych.

Chleb 7 Ziaren

Chleb 7 Ziaren

Chleb pszenno – żytni na naturalnym zakwasie, wzbogacony słodem jęczmiennym, z dodatkiem słonecznika, siemienia lnianego, sezamu, płatków owsianych i jęczmiennych, ukwaszonego ziarna żyta oraz kiełków żytnich słodowych.

Chleb cesarski

 Chleb cesarski

Chleb pszenno- żytni na naturalnym zakwasie z dodatkiem ziaren słonecznika, soi, grysu kukurydzianego oraz siemienia lnianego.

Chleb czystoziarnisty

Chleb czystoziarnisty

Chleb na bazie ziaren: słonecznika, dyni, soi, sezamu oraz siemienia lnianego z dodatkiem błonnika. Chleb w swoim składzie nie zawiera mąki, dzięki czemu długo utrzymuje świeżość. 

Chleb dla diabetyków

Chleb dla diabetyków

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie, zawierające niski indeks glikemiczny. Chleb ten polecany jest szczególnie dla osób chorujących na cukrzycę.

Chleb jogurtowy

Chleb jogurtowy

Chleb pszenny na naturalnym zakwasie, wzbogacony i jogurt naturalny i ziarno słonecznika. Delikatny wilgotny miękisz, oraz chrupiąca skórka to główne atuty tego pieczywa. 

Chleb królewski

 Chleb królewski

Chleb pszenno- żytni na naturalnym zakwasie z dodatkiem ziaren słonecznika, soi, grysu kukurydzianego oraz siemienia lnianego. Skórka obtoczona jest w płatkach owsianych. Malutki bochenek, jest bogactwem minerałów zawartych w ziarnach.

Chleb orkiszowy

Chleb orkiszowy

Chleb pszenno-żytni z dodatkiem mąki orkiszowej, bogatej w błonnik, białka oraz  nienasycone kwasy tłuszczowe. Wzbogacony ziarnem słonecznika i płatkami ziemniaczanymi. Chlebek ten posiada charakterystyczny, lecz delikatny smak mąki orkiszowej. Długo utrzymuje świeżość.

Chleb Pełne Ziarno

Chleb Pełne Ziarno

Chleb z mąki żytniej z dodatkiem pełnego ziarna słonecznika. Słonecznik zawiera witaminy i minerały, wpływające korzystnie na skórę, włosy i paznokcie. Ponadto zapobiega powstawaniu chorób serca, poprawia koncentrację, pamięć i usprawnia myślenie. Chleb ten charakteryzuje się specyficznym kwaskowatym smakiem, doskonale syci.

Chleb probody

 Chleb probody

Chleb mieszany z dodatkiem mąki orkiszowej, pełnego ziarna słonecznika, siemia lnianego, soi. Charakteryzuje się obniżoną zawartością węglowodanów oraz wysoką zwartością białka. Polecany dla osób na diecie, oraz sportowcom.

Chleb graham

 Tradycyjny chleb produkowany z mąki graham gruboziarnistej, mąka ta cechuje się zawartością grubo rozdrobionego ziarna – bielmo, zarodek oraz otręby używane są w procesie produkcji, w ich pełnej nieprzetworzonej formie.

Chleb razowy graham

Chleb razowy graham

Chleb wyprodukowany na bazie mąki pszennej i razowej, chleb ten jest bardzo pożywny. Wypieczony w formie dzięki czemu można go kroić na małe kromki.

Chleb razowy żytni

Chleb razowy żytni

Chleb wyprodukowany na bazie mąki razowej i żytniej. Chleb ten jest dość ciężki z charakterystycznym dla mąki żytniej smakiem. 

Chleb słonecznikowy

Chleb słonecznikowy

Chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika. Jego ciemna barwa i charakterystyczny słonecznikowy smak nadaje mu wyjątkowego charakteru. W jego wnętrzu widoczne są całe ziarna słonecznika, co gwarantuje pełnię smaku.

Chleb słońce

 Chleb słońce

Chleb mieszany, pszenno-żytni, wzbogacony  o siemię lniane, soję, ziarno słonecznika i mąkę kukurydzianą. Obsypany jest płatkami owsianymi. Dobrze wypieczony, okrągły bochenek jest wyjątkowym zbiorem pełnych składników odżywczych.

Chleb Sprint

Chleb Sprint

Chleb polecany dla sportowców i osób aktywnych. Charakteryzuje się dużą zawartością błonnika i wyselekcjonowanych zbóż w ich niezmienionej formie: proso, słonecznik, siemię lniane. W chlebie tym znajdujemy również dodatek żeń-szenia.

 

Chleb Staropolski żytni

Chleb Staropolski żytni

Chleb produkowany na naturalnym zakwasie z dodatkiem płatków ziemniaczanych, które dają wilgotność i elastyczny miękisz. Chleb jest źródłem błonnika pokarmowego. Od lat niezmieniana receptura gwarantuje wyjątkowe doznania smakowe. Jego tradycyjny wygląd i charakterystyczny smak to pewność wysokiej jakości produktu.

Chleb wileński

Chleb wileński

Chleb żytni produkowany z mąki żytniej sitkowej z niewielkim dodatkiem mąki pszennej, na naturalnym zakwasie. Chleb ten jest źródłem błonnika pokarmowego. Jego smak i zwarty charakterystyczny dla chlebów wileńskich wygląd gwarantują doznania smakowe. Chleb ten znacznie różni się od chlebów tego typu, ze względu na jego tradycyjne cechy, pochodzące z Wileńszczyzny.

Chleb żytni z maślanką

 Chleb żytni z maślanką

Chleb z mąki żytniej z dodatkiem naturalnej maślanki. Jest to pieczywo zwarte i ciężkie, zdecydowanie polecany dla osób które lubią poznawać nowe smaki. Dodatek naturalnej maślanki sprawia, że jest nieco kwaskowy. Idealny w towarzystwie smalcu i ogórka kiszonego.

Chleb żytni z żurawiną

 Chleb żytni z żurawiną

Chleb z pełnego ziarna żyta z dodatkiem żurawiny. Owoce żurawiny od setek lat były cenione jako naturalne remedium na zakażenia układu moczowego. Dzięki wysokiej zawartości mąki żytniej chleb ma charakterystyczny wygląd, dodatek żurawiny nieco osładza i łagodzi jego kwaskowaty smak.

chleb dworski800

chleb dworski

 

Chleb dworski

Chleb ziarnisty, wyprodukowany z mąki pszennej i żytniej. Dodatek całych ziaren dyni sprawia, że chleb ten ma oryginalny smak.

   

Komentowanie jest wyłączone