Przekąski

Wieczór z przyjaciółmi? A może – kibicowanie przed telewizorem?

Nasze przekąski są idealne na każdy wieczór.

Bułka z parówka

Bułka z parówka

Bułka pszenna z parówką posypana serem.

Groszek ptysiowy

Małe kuleczki z ciasta parzonego, idealne na szybką przekąskę lub dodatek do zupy.

Krokiet z grzybami i cebulą

Krokiet z grzybami i cebulą

Przekąski z ciasta drożdżowego opartego na maśle i maślance, nadziewane smacznym farszem kiszonej kapusty z grzybami i przyprószone majerankiem.

Krokiet z kapustą i grzybami

Krokiet z kapustą i grzybami

Przekąski z ciasta drożdżowego opartego na maśle i maślance, nadziewane smacznym farszem kiszonej kapusty z grzybami i przyprószone majerankiem.

Przysmak meksykański

Przysmak meksykański

Kęsy z ciasta drożdżowego oparte na maśle i maślance, nadziewane smacznym farszem „pizza” i pyszna parówką, przyprószone wiórkami serowymi.

Roladki z boczkiem

Roladki z boczkiem

Przekąski z ciasta drożdżowego opartego na maśle z dodatkiem suszonych pomidorów, suszonej papryki, suszonej cebuli. Przełożone plastrami boczku i świeżą papryką. Wierzch przyprószony suszoną natką pietruszki i tartym serem, wypieczone na złoty kolor.

Paszteciki staropolskie

Paszteciki staropolskie

Przekąski z ciasta drożdżowego opartego na maśle, nadziewane smacznym pasztetem dziadkowym z boczkiem, uszlachetniony wykwintnymi  przyprawami: suszonymi pomidorami, suszoną czerwoną papryką, prażoną cebulką, czosnkiem, natką pietruszki i bazylią.

Pizzerka z farszem

Pizzerka z farszem

Bułka pszenna z sosem pomidorowym, farszem pieczarkowym i serem.

 

Słomka z pudrem

Słomka z pudrem

Delikatne słomki z ciasta parzonego, obsypane obficie cukrem pudrem.

Słomka z sezamem

Słomka z sezamem

Delikatne słomki z ciasta parzonego, obsypane obficie sezamem.

 

Zapiekanka

Zapiekanka

Bułka pszenna z farszem pieczarkowo-cebulowym, obsypana serem.

Podawana na ciepło.

Spody do pizzy

Spody do pizzy

Tradycyjne pszenne spody do pizzy.

   

Komentowanie jest wyłączone